Harta turistică Galerie Foto Panoramări 360°
Un proiect finantat prin Fonduri Europene

Nedeia Munţilor, Fundata

Festival Nedeia Muntilor 30 August 2020Festival Nedeia Muntilor 31 August- 1 Septembrie 2019

Editia a 50 -a.

Targ de doua "tari" - Transilvania si Tara Romaneasca se intalnesc la Fundata conform traditiei

Primăria si Consiliul Local al comunei Fundata va invita sa participați in weekendul 31 August- 1 Septembrie 2019 la sărbătoarea „NEDEIA MUNTILOR”- EDITIA JUBILIARA

Sărbătoarea tradițională Nedeia Munților era ținută pe Muntele Sântilie, situat pe hotarul Branului cu Muscelul şi Dâmboviţa. În documentele vechi apare ca ,,târg de două ţări”, Transilvania şi Muntenia. Nedeia a fost reluată la Fundata în anul 1969 si are loc pe Platoul Giuvala din Fundata. Din farmecul acestei sărbători, nu lipsesc nici vestitele preparate culinare ale oierilor de la stânile din strungile Carpatilor, meșterii populari si un program folcloric special.

Galerie Foto Nedeia Munţilor, Fundata

Înapoi © 2011 - 2020 Primăria Fundata primariafundata@yahoo.com Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europenesau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Regio. Initiativa locala: Dezvoltare regionala.
www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană
prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.