Harta turistică Galerie Foto Panoramări 360°
Un proiect finantat prin Fonduri Europene

Muzeul etnografic "Nicolae Frunteş", Şirnea

Muzeul etnografic "Nicolae Frunteş", Şirnea: Etnografie, legenda Branului, olimpism, arta modernă

Se vizitează la cerere între orele 10-17.

Legenda Branului de Ion Duicu

  • TRADIŢIE ŞI CULTURĂ
  • ISBN: 978-606-8582-06-1
  • România, Transilvania, Etnografie, Mitologie, Bran, Legende, Carpaţi, Folclor

Cu detalii din Caietele - Jurnal ale autorului.

Ion Duicu a aşternut pe hârtie, în forma unui poem epic de 2578 de versuri, legenda Branului pe care a auzit-o de la tatăl şi de la străbunicul său, păstori din Ţara Branului. În aceasta carte se află şi ilustraţiile poemului epic, create de Ion Duicu în formă de picturi şi sculpturi, cât şi extrase din Caietele-Jurnal ale autorului, referitoare la Creaţia operei.

În vechimi getice, pe Munţii Bucegi, păstorea Bătrânul Bran-da-Bur, strămoş al seminţiei Brănenilor care va meni pe cei nouă fraţi ai săi, să coboare din munţi şi să populeze această ţară. Este ca o descălecare, o împărţire a unui ţinut între seminţii, precum la popoarele vechi.

Colecţia sculpturilor şi picturilor lui Ion Duicu ilustrând Legenda Branului se află la Muzeul Etnografic „Nicolae Frunteş“ din satul Şirnea, Bran.

„Aş dori totuşi ca Brănenii să afle că ‘Omul’ e strămoşul lor. După 25 de ani de culegere a impresiilor din Ţara Branului a urmat explozia cu ‘Legenda Branului’”.

Ion Duicu, din caietele lui

„Sunt copleşit de frumuseţea regiunii; stâncile, pietrele, copacii vorbesc pentru mine şi prin mine… Ei poartă toată vina şi ‘Lauda’… “.

Ion Duicu, din caietele lui

Pentru mai multe informaţii, contactaţi editorul la

artisa@artisa.com

WWW.ARTISA.COM
(Galeria Legenda Branului)
Copyright © ARTISA LLC, 2014

Galerie Foto Muzeul etnografic "Nicolae Frunteş", Şirnea

Înapoi © 2011 - 2020 Primăria Fundata primariafundata@yahoo.com Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europenesau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro Regio. Initiativa locala: Dezvoltare regionala.
www.inforegio.ro
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană
prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.